2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Tinginių pyragas

Mano tinginių pyragas:

  • šaldyta bemielė sluoksniuta tešla,
  • vienas kiaušinis, 
  • cukrus,
  • džiovinti abrikosai,
  • vienas obuolys.
Pasiruošimas:

Pirmiausiai išimkime tešlą iš kameros, kad truputį sušiltų. Tada užmerkiame džiovintus abrikosus į vandenį. (kol ruošime jie spės truputį išbrinkti)
Toliau nulupame obuolėlį ir sujaustome skiltelėmis (obuolių gali būt ir daugiau priklausomai nuo to kokio storio skiltelės bus).
Išplakame vieną kiaušinį su cukrumi (cukraus pagal smaižiaus laipsnį :D) 

Jau galima kibti prie tešlos.

Bemielę tešlą iškočiojame (mano kočėlas vis dar stiklainis su šiltu vandeniu :D). Tuomet gražiai įkeliame į skardą su kepimo popieriumi. Ištepame jau paruoštu plaktu kiaušiniu (visko nesudėti). Sudedame supjaustytus obuolius ir tuomet pasiimame abrikosus ir juos galima supjaustyti smulkiai arba tiesiog perpjauti per puse ir sudėti kartu su obuoliais. Galima dar pašlakstyti kiaušiniu su cukrumi, bet svarbiausia pasilikti viršui. Štai kaip tai atrodo :


Iškočiojame antrą gabalą tešlos ir gražiai uždedame ant viršaus ir sutvarkome kraštus. Užtepame viršų su kiaušinio ir cukraus mišiniu.


Belieka pašauti į orkaitę. Aš užstatau ant 180 laipsniu ir kepu 15 min. 

Po 10 miničių mano gražuolis jau atrodo taip :


O kai jį išimi iš orkaitės nepajunti kai jo išvaizda patampa tokia :D



Buvo skanu, nes jo jau nebėra. 

Kitą kartą bandysiu gaminti daug sotesnį su mėsyte ir daržovikėm :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą