2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Programų bumas

Paeitą ir užpraeitą savaitę apturėjom rumuną Vladimir Balan, kuris dėstė matematiką ir nelabai supratom kuriai sričiai labiau jo modulį priskirtume, nes ten buvo visko: ir geometrijos, ir funcionalinės, ir fraktalų, ir daug matematinės analizės, ir net to, ko mes nesimokėm. Tai va, jis mums agitavo naudotis Maple programėle dėl analitinių tikslų. Jis taip buvo ja užsivedęs, kad net gavome pirmokišką įžangą į Maple pasaulį :) Va paėmiau ir įsirašiau tą Maple (ja jau esu naudojusi, nes brolis mane ja mokė naudotis ieškant ribų). Įsirašyt įsirašiau, bet taip ir net nepasileidau, vis dar tikiuosi, kad man ji pravers:)

Šiandien man labai įdomios mintys sukosi galvoje. Labai norisi kažką tikrai gero ir naudingo nuveikti tad parašiau broliui ir susiveikiau LaTex rašymo programėlę.

 Už ją labai agitavo brolis, net savo draugę išmokino ja naudotis ir sakė, kad labai džiaugiasi, nes palengvina straipsnių rašymą, įskaitant ir formulių rašymą. Yra vienas bet, reikia tuo LaTex mokėti naudotis, nes ten rašomas kodas ir tuomet perkeliamas į pdf. Iškėliau sau užduotį, kad su LaTex parašysiu matricinės analizės referatą. Jei dėstytojas ir nebus sužavėtas(o gal bus) užtat tai bus skatinimas padaryti du gerus darbus :) Norintiems išmėginti šią programą siūlau pasiskaityti ši pdf. Jame rasite iš kur parsisiųsti, kaip įsiinstaliuoti, kaip suteikti lietuvybę, net galimybę naudoti LaTex skaidrių kūrimui (šiomis skaidrėmis viena mano kursiokė Rūta per bakalauro gynimą nustebino komisiją).
Keletas paveiksliukų (tutorialo taip ir nesupratau:D)
unexpected :D:D

Turiu dar vieną norą susijusi su programėlėm, tai mokėti SPSS ir R. 
SPSS tai statistikos programa, kurią naudoja finansininkai, matematikai, analitikai. Mus universitete mokino su SAS programa, 
kuri yra brangi ir dauguma įmonių tiesiog neskiria tiek lėšų jai įsigyti. 

Būsiu nuobodi, bet vėl gi mano brolis naudojo, gal dar ir naudoją programą R, kuri irgi skirta statistikai. Tik ji  priešingai nei SAS yra nemokama :)


Pasirinkimo laisvė didelė tuose paktuose, jei žinai ko nori iš programos bus lengva nuspresti kurios tau reikia pagal jų pliusus minusus. Taip pat kaip mum Balan sakė Maple, Matlab, Mathematica visad konkuruoja ir ieškosi sau klientų atsižvelgdami į jų poreikius :)

Mathematica logo
Matlab logo


Kai susimąstau kiek programų tenka čiupinėt tai supranti, kad tikrai žmogus turi mokėt tiek daug ir tiek mažai, just ask google :D 

Saldžių sapnų kolegos ir draugai :D

P.S. Visi logotipai paimti iš ČIA.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą