2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Gegužė su dviračiu po Kauną.

 Sveiki, trumpai ir aiškiai:

Kaunas pirmą kartą dalyvauja tarptautinėje iniciatyvoje „Europos dviračių iššūkis 2013“, kurios  tikslas yra skatinti gyventojus dažniau naudoti dviratį kaip aplinkai draugišką transporto priemonę, mažinti miestų oro taršą, didinti visuomenės aplinkosauginį sąmoningumą.
Šiais metais prie šios iniciatyvos prisijungė 12 Europos Sąjungos miestų, taip pat ir  Kaunas. Kviečiu Jus kartu su šeimos nariais ir draugais registruotis į oficialią Kauno komandą adresu http://www.endomondo.com/teams/9061225 ir visą gegužės mėnesį savo keliones dviračiu fiksuoti Endomondo programėlės pagalba mobiliajame telefone (nustatymuose pasirinkti „Cycling, transport“), arba įkelti nuvažiuotą maršrutą žemėlapyje rankiniu būdu (instrukciją, kaip tai padaryti rasite čia: http://www.europeancyclingchallenge.eu/ecc2013/?p=715).
                      Iniciatyvai pasibaigus bus paskelbtas laimėtojas – miestas, kurio gyventojai dviračiu nuvažiavo daugiausiai kilometrų. Daugiau informacijos rasite adresu www.ecc2013.net.
Sėkmės kelyje!

I'm totaly in!!!

Endomondo Team: has joined the team 'KAUNAS (official team)' on Endomondo. Check it out on: http://www.endomondo.com/teams/tSMXfJf0Opc

Instrukcija Endomondo
didesnis paveiksliukas kaip įkelti maršrutą rankiniu būdu:
www.europeancyclingchallenge.eu/ecc2013/?p=715



2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Balandžiui baigiantis / In April ending

Sveiki. Seniai jau nerašiau. Vis visokie darbai, veikla ir poilsio noras. Na prisivykim savo nuotraukų iššūkį. Taigi ties kur baigėme. A paskutinis įrašas buvo apie 25 dieną. Taigi 26 diena Pasaulinė intelektinės nuosavybės diena, kuriai reikėjo nufotografuoti intelektą. Man asmeniškai intelektas siejasi su knygomis todėl nufotografavau KTU knygyną:

http://distilleryimage1.ak.instagram.com/f3151c30b03411e2911522000a9e087e_7.jpg 

Čia jau nuo pirmojo kurso ėjome pirkti knygų.

27 diena, šeštadienis. Vieniems savaitgalis kitiems darbo įkarštis arba tiesiog darbas. Tą dieną pirmą kartą į darbą ėjau anksti, bet dar nepakankamai anksti. Šiai dienai reikėjo nufotografuoti gatvės meną - grafiti, nes švenčiame Pasaulinė grafinio dizaino dieną bei  Medicinos darbuotojų dieną. Apie grafiti pasimiršo todėl grįžinėdama  nufotografavau jau ne vieną kart fotografuotas boružėles:

http://distilleryimage8.ak.instagram.com/090dc7a2b03611e2bfae22000a9e0782_7.jpg


Šiandien yra net keturios šventės, viena iš jų Gyvybės dienadėl jos užrašiau Gyvybė. Tik aš šiandien ne labai gyvybinga. Kadangi iš namų nosies neiškišau nufotografavau savo vieną iš augintinių:

http://distilleryimage7.ak.instagram.com/f6dbbd4cb03411e286b422000a9d0dd8_7.jpg
  Jam dar labai sunkiai sekasi augti.

Kitos šios dienos šventės: 

Pati neturiu net laiko paskaityti kas ten parašyta. Bet, kad jau taip pasakiau reiškia niekad ir neperskaitysiu. O to sau leisti negaliu, todėl perskaitysiu bent apie fotografijų diena:) Tikrai labai įdomus straipsniukas, na bet aš namų sąlygomis fotoaparato nesigaminsiu nors ir kaip įdomiai skamba.

Tai tiek mielieji. Einu toliau mokytis, ir planuoti savo streso malšinimą rytojaus iššūkiams darbe. Palinkėkit sėkmės.

2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

Balandžio 24-25 / April 24-25

Sveiki. Vakar vis dėlto sumąsčiusi pasportuoti nebeturėjau laiko blogo rašymui. O sportavau ir truputį savo susimąstytos programėlės ir truputį Eglės užrodyto judamkartu.lt mankštelės. Viena tikrai pakerėjo. Deja nepavyko surasti per youtubą vaizdelio tad teks įmesti nuorodą: Tae Bo 25 min. Judam Kartu.

Vakar buvo Tarptautinė jaunimo solidarumo diena ir šią dieną vyko kasmetinis slalomas mano atstovybės, bet negalėjau pasigrožėti visu veiksmu - reikėjo į darbą, o puse 9 jau ten nieko nebebuvo. Jaunimo dienai ir nufotografavau jaunimo suorganizuotą slalomą jo atidarymo metu, todėl dar jokia mašina nevažiavo.
http://distilleryimage5.ak.instagram.com/53b847aaad1b11e2ad1322000a9e28e6_7.jpg 
Kaip matyti vyko prie Žalgirio arenos.

O šiandien turime net dvi šventes, o gal net tris:Daržų diena, šv. Morkus ir Pasaulinė pingvinų diena. Iš visų šių švenčių pasirinkau daržų dieną ir reikia nufotografuoti daržovę, geriausiai būtų morką, nes tai pirmoji daržovė, kurią senovės lietuviai sėdavo.
http://distilleryimage0.ak.instagram.com/5a2ecfe4ad7711e2a03a22000a1fbd56_7.jpg

Tai tiek. :)

2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Balandžio 23 / April 23

Sveiki dar kartą. Šiandien jaučiuosi gan puikiai. Pulsiu prie mokslų, kol kas nors nepasikeitė. Sportą truputėlį apleidau per tuos negalavimus. Tikiuosi neilgam. Taigi šiandien fotografuojam Žalumą, nes švenčiame Jorė, Jurginės, Ganiklio dieną. Kam bus įdomu pasiskaitys. Nors pagal aprašymą susidariau nuomonę, kad tai svarbi pavasario šventė žemdirbiui.

http://distilleryimage2.ak.instagram.com/0c17b96aac5011e2be4122000a1f9d51_7.jpg

Šiandien būsiu neiškalbinga. Tai tiek.

[Filmai /Films]

Sveiki. Netradiciškai pradėsiu nuo filmų. Šio mėnesio žiūrėtieji:

1. Lady in the water.


 Labai keistas, mistinis, bet įdomus, nes sunku buvo nusakyti kaip baigsis. Bet aišku gerai. Vieną kart galima pažiūrėti.
2. Hanna.
Labiausiai nesuprastas filmo siužetas. Prasidėjo neaiškiai ir baigėsi taip ir nesupratus kodėl visas veiksmas sukosi.
3. A dangerous method.

http://www.theoccidentalobserver.net/wp-content/uploads/2012/02/A-Dangerous-Method-Poster-753x1024.jpg
Įdomus gal labiau dėl to, kad jis istorinis. 

4. Young adult

http://www.mazika4ever.com/m4e/big2/M4e_Cd8R8.jpg

Sako kad komedija, bet vis dėl to man nepatiko. Per daug vaikiška. Nors greičiausiai tai ir norėta parodyti. Asmeniškai antrą kart negadinčiau savo laiko šiuo filmu, nors ir buvo keletas epizodų juokingesnių.

5. Lol


Šitas filmas sukėlė nostalgijos jausmą. Kaip kartais norisi grįžti į paauglystę. Iš tie geras filmas. Man labai patiko dukters ir mamos santykiai. Meilė - neapykanta. Žodžiu super. Gal net dar kart žiūrėčiau.

Toliau numatyta žiūrėti animacinį filmą Brave.

2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Balandžio 20-22 / April 20-22

Sveiki, štai ir baigėsi savaitgalis. O aš vis dar jaučiuosi skraidanti nuo tos temperatūros. Vakar net nesupratau savo veiksmų, pikta nuėjau gydytis į lovą. Pamiegojus 3 h. lyg nukrito, bet va vėl ryte 37,3. Nervina tokios temperatūros. Na bet savaitgalis buvo smagus. Nors man žvėriškai buvo šalta, bet prisijuokiau iki ašarų. Net bažnyčioje tiek prisiklausėm, kad didelėmis akimis žiūrėjome ir interpretavom kunigo žodžius: "Pjūties šeimininke kviesk savo darbininkus į savo pjūtį." Kadangi dabar ne ruduo kai visi derlių nuima, tai nusprendėm, kad čia giltinė, kuri kviečia žmones į skerdynes. Ir juokinga ir baisu. Iš vis toks jausmas, kad bažnyčioje per metus įvyko kažkokia permaina ir jau nebesuprantama kaip ten melstis reikia. Ir avelių interpretacija buvo baisiai juokinga ir baisi: Dievas prižiūri savo aveles ir žino kuri avelė duoda gerą pieną, gerą vilną ir kurios mėsa skani. Interpretavimas: Avelės (kvailelės), tai žmogus ir Dievas žino kurios duoda skaniai atsigerti (alkoholio), ir mėsa, tai žmogiena. Na šokiruoja, bet po to labai linksma buvo.

Taip pat savaitgalį aš labai džiaugiausi, kad galiu pyškinti su savo telefonu vaizdus. Tad parodysiu ką nufotografavau šioms dienoms:

Taigi 20 dienai reikėjo triukšmą/tylą nufotografuoti, nes ta diena buvo Tarptautinė kovos su triukšmu diena ir Pasaulinė cirko diena. Štai mano triukšmas/tyla:

http://distilleryimage11.ak.instagram.com/389655b2aa9011e2a4b822000aaa04bd_7.jpg

Cirko diena irgi nebus nuskriausta ir cirkas fotografuotas 21 dienai:

http://distilleryimage11.ak.instagram.com/838c46feaa8f11e2b9d422000aa80579_7.jpg

Nors gal čia ir ne cirkas, bet man vaikų žaidimai jį priminė.

O šiandienai reikia nufotografuoti BAIMĘ. O baimių yra daug. Viena jų bus mano temperatūra, kuri neleidžia dirbti mokslui darbus.
http://distilleryimage6.ak.instagram.com/e4212c98ab8211e28a6422000a1f971a_7.jpg

Tai tiek. Gero likusio vakaro ir saldžių sapnų.

2013 m. balandžio 19 d., penktadienis

Balandžio 19 / April 19

Sveiki visi. Aš šokiruota. Matyt jau kokia savaitę vaikštau su +37 ir dėl to man ir galvą skauda ir svaigsta. Net dabar 37.1. Bet gyvenu ir nesupratu su kuo kovoja organizmas. Ta proga pamiegojau ilgiau. Galvojau gal tai padės, bet vargu ir dar taip vėlai atsikėliau. Nieko nepasidariau. Eisiu dar sportuot bent minimaliai. O šiaip reikia iškuopti savo jovalą, nes šiandien atvažiuoja brolis. Savaitgalį važiuosim į močiutės 80-metį, todėl savaitgali iš mano fronto bus tylu.

Šiandienos nuotrauka ENERGIJA, brolio kebabo likutis:

http://distilleryimage11.ak.instagram.com/e519dd98a92011e28e8222000aa82017_7.jpg

Tai va susitiksim po kelių dienų.

2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

[Darbai / Tasks] & [Balandžio 18 / April 18]

Sveiki visi. Atsikėliau!!! 8:00 ir aš jau bandau sapnų pilną galva atkratyt nuo jų. Rytinę rutiną pagreitinu, nes man anksti iškeliauti į kliniką, bet mankštelė vis dar gyvuoja. Nors jau jaučiu, kad užsidegimas tūpčiukams mažėja, bet stengiuosi iš paskutiniųjų (nuobodūs pasidarė ir dar jų tiek daug padaryt reikia). Rytoj bus puse kelio įveikta su jais - 15 dienų kaip jau sportuoju. Vis dar laukiu kol tikrai susiformuos mano įpročiai anksti keltis ir daryt mankštą. O gal jau susiformavo. Bet ne aš vis dar sau sakau: "Na keliamės ir einam dantis valyti, tada sportuoti". Pasportavus kartais net pamirštu, kad dabar jau reikia eiti valgyti :D. Labai vienas straipsnis sudomino dėl įpročių ugdymo su labai smagiu pavadinimu: Ar žinai, kodėl dabar svarstai skaityti šį straipsnį?. Tikrai paskaitykit:)
Kai pagalvoju liko tiek nedaug laiko šio semestro: tik 6 savaitės ir dar 4 sesijos. Du su puse mėnesio ir "atostogos". Per tuos 6 savaites reikia dar tiek nuveikt. Pirmiausiai pasidaryti per kitą savaitę laborus ir jų ataskaitą žinoma. Juos apsiginti. Tada reikia parašyti 2 referatus, išspręsti operatorių namų darbus ir jiems padaryti ataskaitą kompiuterinę (o gal ir ranka rašytas gerai, reiks pasiteirauti). Ir dar 3 koliai.

Daug darbų, bet nesisielokim viskas bus gerai :) Šiandien reikia nufotografuoti Radiją, nes šiandien yra Pasaulinė radijo mėgėjų diena , todėl manau jau žinau kuris buto kampelis gaus tvarkymosi :)Taip pat šiandien yra ir Tarptautinė paminklų apsaugos diena. Keista bet radijo mėgėjai yra ne tie, kurie klausosi, o tie kurie gaudo bangas ir bendrauja su kitais šio pomėgio žmonėmis. Manau, tai savotiškai miela ir įdomu. Šiai dienai nufotografuosiu ypatingą radiją:

http://distilleryimage10.ak.instagram.com/af123570a81611e2bdf822000a1fa51c_7.jpg
Pasak savininko šis radijas yra pats sunkiausias radijas. Sveria net 50 kg. Deja jau seniai neveikiantis ir šiuo metu atstoja tik staliuką spausdintuvui ir kitiem niekučiams, kurie labai greit ten apsistoja.

Na ką manau šiam kartui užteks. Ir jei nepavargot skaityti, tai dar galit pasiskaityti 10 principų jūsų puikiai dienai. Gero likusio vakaro.

2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Balandžio 17 / April 17

Sveiki. Kažkaip vis sunkiau atsikelt 8h. todėl gulinėjimas nusitęsia iki 9h. Bet manau, kad ir tai jau gerai. Po vakarykščio pasivažinėjimo taip skauda oro pagalvėles nuo sėdynės. Tikiuosi greit praeis ir vėl bus galima sėst už vairo ir riedėt ne tik for fun, bet ir į kokį universitetą.

Taigi šiandien turime net tris šventes: Lietuvos energetikų diena, Sekretorės diena, Pasaulinė hemofilijos diena. Šiai dienai parinkau žodį specialybė, nes man šios trys šventės primena elektrikus, matematikus, sekretores ir medikus. Aišku būtų labai šaunu visus ir nufotografuoti, bet deja nemanau, kad su visais susidursiu. O matematikus bus lengviausia rasti :D Štai net du viename kadre:
http://distilleryimage10.ak.instagram.com/aa36acf6a78111e2822f22000a9f09ca_7.jpg
Kas miega, o kas snaudžia :) Tai kas yra ant lentos supranta tik pats dėstytojas:)

Tai tiek šiandienai.

2013 m. balandžio 16 d., antradienis

Balandžio 16 / April 16

Sveiki. Šiandien mankštelė padaryta ir atidarytas dviračių sezonas!!! So happy. Mankštos muzika:


O įveikta trasa s dviračiais atrodo šitaip:

Fotografuojam Juoda/Balta:

http://distilleryimage0.ak.instagram.com/1d8e052ca6cf11e286c222000a1fbc86_7.jpg
Mano nuovargio pagalvėlė, kai jau ima tingulys imu ir padaužau veidą į ją, nes ji guli ant mano kelių ir gelbėja mano koją nuo mano alkūnės:) Nors dabar praverstų ir tikroji jos paskirtis ;)

Jau vakar planuose turėjau pasidalinti nuotraukomis fotografuotomis Eglės Photo a Day challange'ui. Tad dalinuosi dabar:


2 - Manto kolekcija
3 - Oras (skaitosi pavasaris)
4 - Žaliasis puodukas
5. - Snieguota nuotaika.

6 - Love is.. Gėlės
7 - Ženkliukas
8 - Jammy bananai
9 - Taškučiai


10 - Aukštai aukštai (skaičiukai)
11 - Juokas
12 - Vieta (Sąjungos aikštė)
13 - Made in china (skaičiuotuvas)

Štai taip ;)

2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

[Balandžio 15 / April 15] & [Kultūros diena / Day of culture]

Sveiki. Nauja diena - nauji darbai. Nors tūpčiukai ilsisi, bet mankšta padaryta. Jau planuoju daryti kalendorių šitam reikalui. Taigi šiandien padaryta 30 sparnams, po 20 tricepsams ir bicepsams.

Presui atsistojus padariau po 40. Šitą pratimą galima įsivaizduoti kaip kumščiavimą iš peties stumiant ranką ir įtempiant presą. Presui atsigulus šonams dariau 80, bet su pasunkinimu - su pakeltomis kojomis. Kad įsivaizduotumėte kaip tai atrodo:
 
Tik aš taip išraiškingai neatrodau :D
Toliau  kojų kilnojimas. Šiaip ne taip pakilnojau po 35. (paveiksliukas viršuj per centrą)

Pagal šį paveiksliuką reikės dar pamėginti įtūpstus ir kojų kilnojimą šuniuko pozoj.

Štai tiek mano sportų. Prieikime prie šiandienos nuotraukų iššūkio. Taigi šiandien yra kultūros diena ir reikia nufotografuoti kultūrą, o t.y. meną - skulptūros, paveikslai, muziejai ir t.t.. Ši diena atsirado dėl to, kad rusas N.Rerichas norėjo išsaugoti visas meno vertybes, kad jų nenuniokotų. Todėl sukūrė net paveikslų seriją įspėjančią apie artėjančius įvykius ir sukūrė pirmąjį tarptautinį susitarimą, kuris įpareigoja saugoti kultūrines vertybes. Deja daug statulų per karus sugriovė, bet pasirašytas N.Rerichas paktas galioja dar ir dabar, tik nesupratau ar mes įeiname į šį reikalą. Taigi mano rastas kultūrinis turtas greičiausiai pastatytas per Hansa dienas:
http://distilleryimage4.ak.instagram.com/00479e4aa60411e287e222000aaa0aa2_7.jpg
Tai tiek.

2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Naikinimo akcija.

Sakoma, jei daikto nepanaudojai bent kartą į pusmetį, tai jis tau nebereikalingas. Todėl nusprendžiau, kad dar 2012 m. birželį sukurtas blogas nevertas egzistavimo. Tačiau kadangi esu kaupikė, tai pasidalinsiu kokiais filmais aš dar spėjau pasidalinti:

1.Kidman and Jackman movie "Australia" 
 
 Net šiurpuliukai nubėga žiūrint šita trumpą klipuką. Lyg sutrumpinta filmo versija ir jau atsimeni kas prie ko:)

2. Miegančių drugelių tvirtovė

Filmas "Miegančių drugelių tvirtovė" parašytas pagal analogišką pavadinimą turinčią Jurgos Ivanauskaitės knygą. Tai vienas iš tokių filmų, kurių antrą kart nežiūrėtum. Toks kaip mes sakome psichodelinis.
3. Nuodėmių užkalbėjimas

Dar vienas pagal Ivanauskaitės knygą pastatytas filmas. Šis labiau patiko nors irgi toks kaip sakom "psichodelinis". Bet pažiūrėjus pirmiau "Miegančių drugelių tvirtovė" šis atrodo labai lengvas :)


4. "23"
2007 m. statybos filmas. Žiūrėtas per LNK.
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMjcwNzczNDQ0MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTE0NzA0MQ@@._V1_SX214_.jpg

Labai įdomus siužetas ir netikėtas posūkis. Deja pačios pradžios pilnai nemačiau, bet geras. Man patiko.

5. Veronika decides to die
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTY4NDczMjg1NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzc4ODIxMw@@._V1_SY317_CR5,0,214,317_.jpg

"Veronika nusprendžia nusižudyti" Nuostabus filmas. Jei nori pradėti mylėti pasaulį įtikink save kad liko gyventi tikrai ne daug. Super. Ačiū TV1000 už nuostabiai praleistą laiką prie TV.

 6."Ir kodėl aš susituokiau?"
Šaltinis ir čia galima pažiūrėti šį filmą

Filmas "Why did I get maried?" parodo koks kartais sudėtingas tas porų gyvenimas. Ši istorija primena voro  tinklą, kur kiekvienas skirtingose gijose įsitaisę nemato savo vyrų/žmonų paslapčių, kurios neretai pražudo santuokas. O tikra meilė ir atsidavimas bei palaikymas gali net kalnus nuversti. Geras filmas merginom, na gali ir vaikinai pasižiūrėti :)











 7.The lucky one


http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTg5NDk3MjAzMF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjUyNzExNw@@._V1_SX214_.jpg
Dar vienas filmas tik šį kartą peržiūrėtas su Egle ir Mynde. Romantinis, nors kaip Eglė sakė trūko veiksmo, bet man patiko buvo juokingų vietų. Realistiniu nepavadinčiau. Antrą kart žiūrėčiau nebent dėl aktoriau užpakaliuko :D
 8. Step up 3 / Šokis hip hopo ritmu 3
 

I can say just one thing: ow my god ow my god it's so f**king fantastic!!! Tobulas filmas lietingam vakarui nuotaikai pakelt. Nors ir mačiusi ne kartą, bet gera prisimint. Po to tokių filmų suprantu kodėl aš taip noriu šokt!!!

9. Sugalvotas Haroldas

Čia vienas iš filmų, kuriuos visad pradedu žiūrėti nuo vidurio :) TV silpnoji vieta. Bet šiaip įdomaus personažo, priminė knygą (kurios nebaigiau skaityt) kai žmogus patenka į rašytojo valią. Vertas žiūrėjimo:)













 
Štai visi net 9 filmai iš mano "Films time" blogo, kurio jau po šio posto paskelbimo neliks. Ate ate, tikrai nepasiilgsiu. Reikės mėnesio filmų peržiūros ataskaitą daryti ir taip išvengiu filmų pamiršimo. Tik reik pirmiau savo bloga tvarkyt, nes jau per daug visokių temų čia priviso ir nėra viskas taip kaip aš norėčiau.

Balandžio 14 / April 14


Sveiki, šiandien dar vėliau atsikėliau, bet niekur eit nereikia, tai pasilepinau dar viena papildoma miego-sapnų valandėle. Taigi tradiciškai tūpčiukai 110 done!. Preso šonams po 70 jau. Kojas kilnojau jau po 30. Presui aplamai tik po 20 (silpnai, bet jau neina daugiau). Kadangi sunku prisiminti kiek čia reik daryt ko, tai susirašiau didėjančiai kiek ir ko daryt reikia:) Ateityje bus ir paveiksliukas su skaičiukais.
Šiandien noriu pasidalinti savo naujai susigalvotais pusryčiais. Reikės :
http://distilleryimage9.ak.instagram.com/07e5c572a4ed11e2983d22000a9f199e_7.jpg
Bananas ir trinta varškė iš Prismos. Susmulkinam bananą ir įdedame šaukštą trintos varškės. Sumaišom ir gavom užtepėlę ant batono. Skanaus:) Gan sotu:) O dabar keliauju gaminti picos.

Pica gavosi labai skanu, traški ir nesudeginta. Sotu skanu ir jau seniai skrandukyje.  Bet užteks čia apie tą maistą ir tai nusimato, kad šiandiena iš namų kojos neiškelsiu per savo mokslus.

Šiandienos nuotrauka yra KRAŠTAS. Niekuo neypatingas ir gan nevienareikšmis, tad galvojam kaip čia jį smagiai suvokus. Ką nufotografavau tą ir rodau:

http://distilleryimage9.ak.instagram.com/262ef33aa51711e29cbd22000a1fafdb_7.jpg
Apsauginė pirštinė ant palangės krašto. Tai va šiandien tiek. Einu skalbt ir baiginėti savo skaidres, kurios visai neprimena matematiškų skaidrių - daug paveiksliukų ir nulis formulių.

2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Banlandžio 13 / April 13

Sveiki. Nors vakar sakiau, kad savo blogą pradedu rašyti ryte, bet tai būna ne visada. Kai noriu, kad vienas akmuo nukristų nuo pečiu, tai ir laiko nebeskaičiuoju. Dėl to vakar vėlai (t.y. jau šiandien) nuėjau miegoti tad ir valanda vėliau atsikėlus nesugebėjau visko aprėpti. O šiaip net tos papildomos valandos atrodo negana, bet išlindus iš po patalų ir pradėjus kas rytinius darbelius žvalumas pamažu užplūdo mane. Kadangi šiandien reikėjo nufotografuoti rytą, tai ir nufotografavau savo To Do List'ą:

http://distilleryimage11.ak.instagram.com/4314f628a44711e28c1022000a9e08e0_7.jpg 

Kaip fotografavau jau matot buvau padariusi du punktus. Mankšta puikiai praėjo, ji ir budino mano miegančias smegenis - 105 tūpčiukai, preso šonams po 60 ir kojų kilnojimas atsigulus ant šono po 30. Pavasaris atėjo ir aš jau dabar didžiuojuosi savo naujais rytai. O dar ir šiandien iš darbo parėjau pėsčiomis. Ir vėl galiu dėti prie žingsnių pliusiuką, nes nukeliavau 5km.

Nors mano tel mirinėjo ir jau maniau, kad kelionės metu negalėsiu nieko įamžinti, bet dar kartą esu dėkinga Vy už Instagramą, nes per jį man dar leido fotografuoti. Dėl to pasidalinsiu ką pavyko nufotografuoti.

Rudasis upelis Jonavos gatvėje:

http://distilleryimage8.ak.instagram.com/4dd0e414a44711e2a5bc22000a9e2899_7.jpg 

Kraujo donoro akcijos plakatas skatinantis mano manymu krepšinio fanus priduoti kraujo ir tada pagalvojau - "gerai, kad aš nepriklausau krepšinio mėgėjams" už tai ir nufotografavau :)

http://distilleryimage10.ak.instagram.com/4a46d4a2a44711e280ba22000a9f1893_7.jpg 

No comment. It's LT.


Laiptai, kurie man primena pirmą kursą. O šiandien aš džiaugiuosi tūpčiukų iššūkiu, nes be vargo užlipau tuo 69 laiptelius:D
http://distilleryimage7.ak.instagram.com/4788a4c0a44711e2a2e222000a9e48a3_7.jpg

Vaizdas nuo tilto - PAVASARI, tu tikrai atėjai.

http://distilleryimage1.ak.instagram.com/455b5f62a44711e2a2c122000a1f9d4d_7.jpg


Pasidžiaugiau tad galiu eiti mokytis (ir vaistus gert nes ryte per skubėjimą ir pamiršau) :)

2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Balandžio 12 / April 12

Sveiki. Kaip ir jau įprasta pradėsiu nuo to, kad aš va vėl rytinės mankštos nepamiršau. Ir jau 100 tūpčiukų įveikta, presas pakankintas ir kojos pakilnotos iš pat ankstyvaus ryto. Super. Aišku šios mano naujų įpročių ugdymo dienos yra taip pat ir varginančios. Jau iki pirmos nakties neišsėdėčiau. Bet užtat mankšta yra puikus energijos šaltinis geros dienos pradžiai. Lova jau nebėra kažkokia oazė. Ir gerai, nes pasiskaičiusi straipsnių, kad nuo tingėjimo miršta žmonės ir jau net yra įtraukta mirties priežastis - per mažas aktyvumas. Todėl ir stengiuosi užsibrėžti kuo daugiau tikslų kitai dienai, kad tik kuo daugiau būtų motyvacijos keltis.

Šiandien einu fotografuotis. Nekenčiu fotografuotis, nes visad ten taip apakina, kad tik raibuliuoja tos akys ir nieko gero nematau. O ir šiaip visad atrodo, kad negražiai nufotkins. Kaip supratote, o jei ir ne, tai pasidalinsiu, kad didžiąją posto dalį parašau ryte ir todėl sakau, kad dar tik eisiu nors postą įmetu vakare. Taip darau dėl to, kad ryte blaivios mintys ir energijos daug ir žinau, kad tikrai postas bus paskelbtas tik reikės įkelti foto :) O šiandienos žodis SPARNAI, nes šiandien tarptautinė aviacijos ir kosmonautikos diena. Ši diena man tokia svajonių ir troškimų įgyvendinimo diena, nes žmogės svajojo užkariauti vis daugiau ir va vieną dieną savo troškimų vedami pasiekė mėnulį Aš kai pagalvoju apie sparnus, tai įsivaizduoju ne tuos, kuriais naudojasi paukščiai, matyt ir draugai astronautai jaučiasi užsiauginę sparnus. Man tai daug platesnis dalykas. Kokie yra žmogaus sparnai. Gal sparnai bus kaip tik ir paukščio nufotografuoti, o gal ir ne. Kol kas aš to nežinau, nes man dar visa diena prieš akis. 
Štai ką nufotografavau:
http://distilleryimage2.ak.instagram.com/07274a7ea3a911e2ad9722000a9e2977_7.jpg
Tai mano namų dekoracija. Ir jos sparnai hmm labai neaišku net kur, bet ji man primena žmogų - žmogų, kuris vien savo mintimis gali pakilti daug toliau nei nuskrieja paukščiai, o darbais gali nuversti net kalnus. Aš sparnus jaučiu kai išlipu viena stotele ankščiau ir pėdinu dar nepėdintais keliais. Šituo seniau dažniau užsiiminėdavau, o ypač pirmame kurse kai norėjau kuo daugiau aplinkos įrašyti į savo vaizdingąją galvelę.  Taip pat jaučiu kai skrieju dviračiu, kai išlaikau aš egzaminą ir dar labiau jei jį išlaiko Vy (nemoku džiaugtis kai kiti liūdi). Iš tikro tiek daug dalykų kuriuos galėčiau paminėti kaip mano sparnais. Svarbiausia tikėti savimi :)

Ak tiesa mano dokumentinė nuotrauka gal ne tokia jau ir bloga išėjo, bet tada suvokiau, kad tikrai pasikeičiau - susenau :D. Ai koks skirtumas vis tiek amžinai jauna neliksiu ir gyvenimas nebe toks koks buvo prieš 5 metus. Norisi tik nepraleisti savų traukinių.
Tai tiek mieli draugai ir kolegos.

2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

[Balandžio 11/ April 11] & [Gitarų vakaras / Guitar evening]

Sveiki. Šiandien pagal planelį yra poilsio diena tūpčiukams, bet presas nesiilsi. Be to prisiminiau ir sporto salėje darytus kojos kilnojimus atsigulus ant šono, po 20 pradžiai, bet reikės susikurti tvarkaraštį, kad progresuotų. Taip pat pratampyti kojas sumąsčiau, bet ne per daug vis dėlto su jomis dar vaikščiot reikės. 

Šiandien turime Tarptautinė koncentracijos stovyklų kalinių išlaisvinimo dieną ir supratau kodėl šiandien reikėjo nufotografuoti tvorą. Pasirodo koncentracijos stovyklas kurdavo ne tik Sibire, bet ir daugelyje Europos šalių. Istorija nėra mano stiprioji pusė (nors Valstybinis 12 klasės egzaminas ką kitą sako), bet visad smagu sužinoti kokių įdomybių (pvz. kad Napoleonas buvo mažiukas ~ +-1,5m.). Tad fotografuojam tvorą ir šiam tikslui pasiekti net išlipau stotelę ankščiau, nes norėjau nufotografuoti konkrečią tvorą. Greičiausiai dėl jos paprastumo:

Vakar buvo nuspręsta dėl mano 13 punkto ("Nuspręsti kitų blogų (Ligų maišas ir Rankdarbiai) likimą.") ligų maišo blogo ateities. Seniau šį blogą rašėme kartu su Vy, bet ji vieną dieną nusprendė, kad jau išsisėmė ir paliko mano blogą. Tačiau vakar ji užsiminė apie blogo atšviežinimą padarant blogą patarimų kartele. Idėja man patiko, tik dabar skaudžios diskusijos dėl pavadinimo keitimo. Tikiuosi greitu metu nuspręsim ir startuos gyvesnis blogas.

Be to šiandien labai smagiai su Egle praleidome Statiusų organizuojamame renginyje - Gitarų vakaras'13. Iš tikro taip smagiai pasijuokėm ir net pagalvojau, kad kaip taikliai Eglė pasirinko šiandienai žodį juokas :) Dalinuosi savo vienus iš favoritų, nes sugalvojau nufotografuoti dėl kontraboso:
http://distilleryimage10.ak.instagram.com/fdafcfe0a2de11e2bc2222000a1f98f9_7.jpg

 Ir taip pat šio vakaro nuotaika:
http://distilleryimage6.ak.instagram.com/77452780a2dd11e2863a22000aa8101b_7.jpg
Taigi neliūdėkim ir būkime laimingi, nes besišypsantis žmogus atrodo gražus :)