2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Pinklės

Apie autorines teises pastaruoju metu daug kalbama, rašoma ir šnekama. Apie jas su drauge jau šnekėjom diskutavom jau ne kartą, bet viena istorija tiesiog šokiravo.(bure bure blogas) Net nebūčiau įsivaizdavusi, kad šitaip įmanoma. Sveiku protu nesugalvočiau, kad galima pavogti idėja gaminti veltinukus vos ne identiškus šio blogo savininkų veltinukams. Bet tarkim kad dauguma žmonių mėgsta visokius rankdarbius gaminti ( tai ramina ), ir pasimokyti iš kitų yra smagu, bet panaudoti 100%  gaminius masinei gamybai ?? Žiauru. Nors ne taip žiauru kaip pavogti gyvenimo detales ir perpasakoti savais (sugedusio telefono) žodžiais. Man patinka veltnukai, bet pati jų negaminu ir kaži ar gaminsiu. Taigi autorinės teisės kai kuriose srityse yra tikrai reikalingos, kad kokie išperos nepavogtų tavo minčių ir tavo gyvenimo.

2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Eilės




Justinas Marcinkevičius

MEILĖ


Reikės kažkuo tą tuštumą užpildyt,

Tą baisią tuštumą galvoj ir širdyje. 

Ir mano rankos, kaip ir mano viltys,

Vėl šaukiasi į ją. Į ją.

Tiktai į ją.



Sudeginki mane. Pasmauk mane. Nunuodyk.

Tiktai paliesk mane. Tiktai paliesk. Paliesk.

Išvesk mane į aikštę ir prieš visus apnuogink,

Parodyk, koks aš menkas.

Tik būki prie šalies,



Kad tavo šviesoje aš augčiau tartum perlas

Aistringo vandenyno fantastiškam dugne,

Iškelk. Atidaryk mane. Tiktai neperleisk.

Neperleisk niekam.

Sunaikink mane,



Tik leiski bent akimirką nušvisti

Tuo, ką turiu, ir tuo, ko neturiu.

Kaip savo kūdikį mane išvystyk,

Pakėlusi nuo žemės rankų nešvarių.




Ir gali būt: suniekintas, pamintas,

Išliksiu gyvas, pilnas, kaip ir tu.

Aš noriu, aš galiu, aš būsiu tau paminklas,

Kad visados nešiotumeis mane kartu.

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Bakalaurui

Paieškos žodžiai mane jau jaudina :)
CREDIT RISK AND ITS MANAGEMENT AT A COMMERCIAL BANK math

Matau, kad čia laba daug info ekonomine prasme, o matematine ką tik kažką atradau, tik įdomu kas ten yra nes negaliu taip iškart imt ir skaityt :D ir dar angliškai:)

o čia verta nueit pasiskaityt rizikos šakų kredito rizika, market rizika,...
ekonomikos ir neprošal pasiskaitinėt : http://www.margrabe.com/creditrisk.html

Biblioteka

Mano finansai jų terminai, kuriuos kartais taip sunku įsisavinti, bet nesidomint nieko ir neišmokstama :)
Šaltinukas. Pasidomėti giliau.
Kartais norėtųsi turėti knygų su tau reikalinga informacija - atsakymais į taip dažnai iškeliamus klausimus. Netas galingas, bet kai turi galią reikia mokėti ja naudotis, nes kvailys su galia tikrai ne koks vedlys.



2012 m. vasario 7 d., antradienis

Sąvokos

Žinau, kad mano išprusimas nėra labai didelis ekonomikos pasaulyje todėl manau man bus įdomu vėliau atsiversti ir paskaityti sąvokas, kurias turėtume suprasti teisingai, o ne taip kaip aš visada galvoju kitaip nei yra iš tiesų. Tie mano įsitikinimai:)
Sąvokos apie biržą ir kitus su verslu ir ekonomika susijusius dalykėlius.
Dar truputis terminų iš treiderių:
Daug įdomių sąvokų Būtina perskaityti!

Šiaip čia ne veltui aš domiuosi :) Ieškau sau bakalauro temos tad domiuosi apie motininės ir dukterinės įmonės tarpusavio ryšį. Gal atkasiu ką nors matematiško t.y. kokiomis taisyklėmis motininė įmonė remia dukterinę prisiminus draudiko ir perdraudiko santykius.
Vaizdus vaizdas motininės įmonės ir dukterinės

Padrasinimui

Kartais atrodo vienas žodis gali tave paversti labiausiai nelaimingu ir mažiausiai savimi pasitikinčiu žmogumi, kai tuo pat metu kitas gali tave padrąsinti veikti, ir vėl imtis veiklos,  kurią ankščiau ar vėliau vis tiek privalėsi padaryti, bet terminai jau bus čia pat ir dar baisiau savęs nekęsi, tad geriau darykime tai ką geriausiai mokame!
Mano užrašų knygutė, kurią pasidariau praeitais metais.

Nes tuomet suprasi savo vertę ir atrasi save. Galbūt net savęs atradimas padės įveikti visas likimo siunčiamas negandas.

Sodra & darbas

Niekad nemaniau, kad sodros kortele taip lengva gauti. 2-3 min ir jau turi savo rankose:) super. O šiaip nesitikėjau, kad man reiks ją gamintis, bet pasirodo net atliekant banke praktika ši kortelė reikalinga :)

Prasidėjo, nežinau ar smagus ar ne labai, etapas - darbas nuo 8 iki 17h . 9 valandos išbrauktos iš naminio gyvenimo apsikarsčius megztiniais ir storom vilnonėmis kojinėmis. Bet smagu, išmoksiu anksti keltis, gal net nebus sunku atsikelt, nors šiandiena sunkiai sunkiai bet atsikėliau. Sukusiu, nes su tokio valgymo tempu ir kiekiu neįmanoma nesukūsti :)


 Ačiū blogui už rašybos kompiuteriu pamokas ty praktinius įgūdžius, nes supratau, kad moku greit rašyti tekstą su lietuviškomis raidėmis ir net negalvodama kur kokia raidė, nes pas mane nėra išpiešto lietuviško raidyno ant skaičiukų. Tai va, kartais net nežinodamas lavini savo kaip būsimo darbuotojo įgūdžius.